Radončić: Bakire, šta je istina?

Vijesti 22. nov 202011:51 > 11:59
N1

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić reagovao je danas na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o navodima da je "će biti treći entitet" te da je to "dogovor Izetbegovića i Čovića".

“Sinoć je predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, gostujući kod Senada Hadžifejzovića, u lice bh. javnosti izgovorio i dva puta ponovio iznimno tešku rečenicu da postoji tajni dogovor između Izetbegovića i Čovića, kojem je obećan treći entitet!? SDA je u mnogo prilika svojim saopćenjima reagirala na mnogo manje optužbe Milorada Dodika, koji je jučer izgovorio i desetak teških političkih diskvalifikacija i insinuacija na račun Bosne i Hercegovine i Bošnjaka. Zato treba postaviti politički nužno pitanje: Bakire, šta je istina? Ovo pitanje nije lično i siguran sam da svakog građanina BiH sudbinski zanima cijela istina. Nikada nisam bio pristalica da političko Sarajevo reagira na svaku Dodikovu provokaciju i tako dodatno podiže tenzije, ali ovo je veoma ozbiljno i tragično, ukoliko sadrži i zrno istine”, naveo je Radončić.

Hrvati su isfrustrirani jer su prevareni u svemu. Bit će i treći entitet, to je dogovor Izetbegovića s Čovićem, ustvrdio je Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH i čelnik SNSD-a gostujući na Face TV.

“Ja mislim da će biti realan treći entitet”, kazao je Dodik.

Na upit voditelja Senada Hadžifejzovića da li je to sporazum između njega i lidera HDZ-a Dragana Čovića, Dodik je odgovorio:

“Ne, to je sporazum između Čovića i Izetbegovića koji ja pratim”, kazao je Dodik, te dodao: “Zato je ovoliki otpor Hrvata jer su obećali, a sada kao nešto ne daju”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad