Magazinović: Apsolutno neprihvatljiv sporazum SDP-a u Brčkom

Vijesti 22. nov 202016:09 > 16:09
N1

Predsjednik SDP-a u Brčkom nije imao saglasnost Glavnog odbora, a koliko znam ni bilo kojeg drugog organa SDP-a, da potpiše bilo kakav sporazum o formiranju vlasti, napisao je na zvaničnom Twitter profilu Saša Magazinović, funkcioner SDP-a.

Dodao je kako je to “apsolutno neprihvatljivo”.

“Tražiću da o ovakvom ponašanju hitno razgovaramo na organima SDP-a”, kazao je Magazinović.

Podsjećamo, predsjednici organizacija SDA, Stranke za BiH i SDP-a Brčko distrikta, te nezavisni zastupnik Alija Denjagić, potpisali su danas sporazum o formiranje većine u Skupštini Brčko distrikta.

“Svjesni smo teškog ekonomsko-socijalnog stanja dodatno usložnjenog usljed posljedica pandemije Covid-19 koja prijeti započetom razvoju privrede, ali i uzrokuje i zastoj reformskih procesa, privrednu stagnaciju, rast nezaposlenosti i opću nesigurnost građana.

“Odlučni u namjeri da damo doprinos uspostavi stabilne skupštinske većine u Brčko distriktu BiH koja će intenzivirati provođenje neophodnih reformi isključujući svaku neprimjerenu i neproduktivnu polemiku o pitanjima koja se tiču integriteta Brčko distrikta BiH, narušavanja međuetničkih odnosa, mira i stabilnosti”, piše u potpisanom sporazumu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad