Migrantima u Blažuju ograničeno kretanje, očekuje se protest građana KS

Vijesti 23. nov 202012:15 > 12:27
N1

Grupa građana iz Kantona Sarajevo najavila je za 13 sati proteste u blizini kampa za smještaj migranata u Blažuju. Traže od nadležnih da riješe slučaj ubistva Jasmina Berovića i zaštitu građana. Migrantima je danas ograničeno kretanje, a jake policijske snage osiguravaju mjesto.

Od ubistva Jasmina Berovića u naselju Otes prošlo je šest dana. Policija i dalje traga za počiniocem ili, kako je ranije rečeno, njih trojicom koji se terete za ubistvo i nanošenje teških tjelesnih povreda.

N1

Ranije su održani i mirni protesti na Ilidži i Otesu. Građani  zahtijevaju da se broj migranta na ovom području reducira. Dio njih prebaci u neke druge prihvatne centre, kako bi policija mogla lakše kontrolisati situaciju. Traže i to da se migrantima u određenoj mjeri ograniči kretanje, te da se problematični hitno deportuju u matične zemlje.

Migrantima u prihvatnom centru Blažuj je trenutno onemogućeno kretanje zbog najavljenih protesta. Pojačana je zaštitna ograda ispred Centra koji i danas kao i inače osiguravaju pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad