Aćimović, Granić, Hašimbegović i Terzić gosti Novog dana

Vijesti 23. nov 202014:57 > 15:38
N1

Da li je oslabio covid-19; da li je došlo do promjena u načinu prenosa virusa sa osobe na osobu, kako pripremiti organizam za borbu, koliko traje imunitet kada osoba preboluje virus, da li ga može prenjeti dalje u tom periodu koliko je imuna. Na ova pitanja odgovara dr. Jela Aćimović, specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravstvo RS. Uživo smo u Banja Luci.

Bivši ministar vanjskih poslova RH, drugi čovjek hrvatskog izaslanstva na daytonskim mirovnim pregovorima, savjetnik bivše predsjednice RH, trenutno poseban savjetnik premijera Plenkovića za vanjske poslove, Mate Granić, govori danas za Novi dan. O politikama u BiH i Hrvatskoj, odnosima ove dvije zemlje, položaju Hrvata, evropskom putu BiH, onima koji nas vode u politici.

Historijski Muzej BiH je početkom novembra lansirao edukativnu platformu “Religioskop“ koja sadrži stotinu priča o četiri monoteističke religije na području Bosne i Hercegovine i o njihovom doprinosu razvoju bosanskohercegovačkog društva. O projektu danas govori Elma Hašimbegović – direktorica Historijskog muzeja BiH.

Društveno – političku svakodnevicu u BiH danas komentariše Almir Terzić, urednik u agenciji ”Anadolija” i politički analitičar.

Pratimo dešavanja sa migrantskom krizom u BiH. Naši reporteri donose najnovije informacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad