Marić za N1: Kao da se kupuje vrijeme…

Vijesti 23. nov 202018:25 > 18:28
N1

Zvonko Marić, zastupnik Stranke za bolju budućnost u Skupštini Kantona Sarajevo, za N1 je kazao da ima utisak da stranke Četvorke nisu spremne da preuzmu vlast u Kantonu Sarajevo, i pored ostavki koje su ponudili premijer KS Mario Nenadić i predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik.

Marić je kazao da ga obeshrabruju izjave predstavnika Četvorke da će proces preuzimanja vlasti potrajati.

“Kao da se kupuje neko vrijeme ili traži alibi za nespremnost da se preuzme vlada i poluge vlasti u KS. Ako je to tako, onda me zaista to zabrinjava, jer tri-četiri mjeseca oni stalno govore da imaju program mjera, ovo je izvanredna prilika i samo da implementiraju te mjere koje su planirane”, istakao je.

Otkrio je da se na Komisiji za imenovanje pojavila incijativa jedne zastupnice koja je željela da se primi k znanju informacija.

“Primili smo je iz medija. Mi se izjašnjavamo o činu ostavke gospodina Nenadića. Tu je ta manipulacija kroz Poslovnik koji ne predviđa takvu mogućnost. Tu sam primjetio neku nespremnost”, kazao je i dodao:

“Mislim da nisu spremni, ali pokazaće vrijeme, da preuzmu odgovornost iz prostog razloga što nisu možda podmirili resore ili nisu našli ljude koji će zaposjesti te ministarske pozicije”.

Kazao je da je očekivao puno eksperata u novoj vladi.

“Ali iza svakog imena koje se pomene, ja prepoznajem politički projekat iz kojeg dolazi”, kazao je.

Marić ističe da SBB ne želi odugovlačiti procese, te da su Nenadić i Čelik dali ostavke kako bi onemogućili opstrukcije.

Upitan hoće li SBB biti u vlasti ili opoziciji u KS, pošto je lider stranke Fahrudin Radončić kazao kako će njegova stranka biti podrška novoj većini, Marić je kazao da uvijek podržavaju napredne ideje.

“To ćemo raditi i ubuduće. Ali sasvim sigurno bićemo i žestoki kritičari”, istakao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad