Edin Ramić, Irfan Čengić i Draško Aćimović u Danu uživo

Vijesti 24. nov 202008:22 > 08:25
N1

"Dan uživo" i danas prati aktualne teme; donosi vijesti, svjetske, biznis i sportske aktualnosti, servisne informacije, dok naši reporteri uživo izvještavaju o događajima dana.

Evo što ćete danas gledati:

– U jednom dijelu zemlje slavio se Dayton, u drugom dijelu Dan državnosti BiH; gdje je naša zemlja danas, rezultate lokalnih izbora , previranja, odnos susjeda prema nama, odnose u SDA danas, komentira potpredsjednik ove stranke i ministar u Vladi FBiH Edin Ramić.

– Je li SDP u Brčkom odlučio ući u koaliciju sa SDA, kako gleda na rezultate lokalnih izbora, što je i kome poručio svojom objavom da je rejting SDP-a u Sarajevu loš, te da je SDP jedina stranka “Četvorke” koja nije napredovala, pitamo zastupnika i člana Predsjedništva ove stranke Irfana Čengića.

– Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine održava sjednicu u predmetu “Dženan Memić”. Optuženi Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su u dva sudska procesa. Muriz Memić i Ifet Feraget danas su s nama.

– Vijest da Vijeće ministara BiH od MMF-a traži aranžman od čak 1,5 milijardi maraka izazvala je serije kritika ekonomske struke i analitičara. Zdravstvo i ekonomija se neće spasiti davanjem kredita istim ljudima koji su i doveli zemlju u ovo stanje u kojem ne žele smanjiti svoja primanja, poručuje Draško Aćimović. Danas je naš gost.

– U glazbenim minutama danas s nama Damir Kedžo, koji je jučer predstavio novu pjesmu i videospot naziva ‘Sjeti se’. Slušamo je u “Danu uživo”, te s Damirom razgovaramo o glazbi, karijeri, nastupima…

S vama je Zvonko Komšić.