Karkin: Žele zataškati ozbiljno krivično djelo, svirepo ubistvo Dženana Memića

Vijesti 24. nov 202012:06 > 12:08
N1

Vrhovni sud FBiH održao je sjednicu u predmetu “Dženan Memić”, na kojoj je trebala biti razmatrana nova žalba Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, na drugu po redu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Rusmir Karkin, advokat Ljube i Bekrije Seferovića, rekao je da Tužilaštvo insistira na “ogromnoj količini laži koja je plasirana tokom postupka”.

“Žele zataškati ozbiljno krivično djelo, u pitanju je smrt mladog čovjeka, koja nije uspjela kroz montažu na Kantonalnom sudu. Ne radi se o saobraćajnoj nesreći, nego o svirepom ubistvu koje je zataškano”, rekao je Karkin.

On je rekao da je za zataškavanje korišten državni aparat, učestvovali su i sudionici pravosudnog sistema, te da se “montaža i dalje nastavlja”.

“Današnje obrazlaganje žalbe Kantonalnog tužilaštva od strane federalnog tužioca je nastavak ove priče. Odbrana ima povjerenje u Kantonalni sud i da će Vrhovni sud donijeti jedinu moguću presudu, a to je da se potvrdi oslobađajuća presuda za Ljubu i Bekriju Seferovića”, kazao je Karkin.

Muriz Memić, otac Dženana Memića je rekao da je nakon skoro pet godina izdržao sve, a da sve što je federalni tužioc rekao danas – laž.

“Ova država mora početi hapsiti odgovorne”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad