Stjepan Kljujić, Mimo Šahinpašić i Elvis Sivčević gosti Novog dana

Vijesti 24. nov 202016:19 > 16:24
N1

Danas je Dan državnosti BIH. Na ovaj dan 1943. godine na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je rezolucija ZAVNOBIH-a u kojoj je izražena odlučnost naroda BIH da njihova zemlja bude zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnoravnost Republike BIH unutar jugoslovenske federacije, sa historijskim granicama koje datiraju još iz srednjovjekovne Bosne.

Živi li BIH danas na temeljima ZAVNOBIH-a za Novi dan govori jedan od prvih lidera HDZ-a BiH, u dva maha član Predsjedništva RBiH, višegodišnji predsjednik Olimpijskog komiteta BiH i predsjednik Republikanske stranke Stjepan Kljujić.

Dan državnosti u njegovoj porodici proslavlja se u najljepšem odijelu i uz porodični ručak. Rođendan BIH je i njegov rođendan. Kako se voli BIH i kada će Dan državnosti biti slavljenički, a ne samo neradni dan za Novi dan govori novinar Mimo Šahinpašić.

Bosanskohercegovački umjetnik Elvis Sivčević, magistar gitare na Kraljevskoj akademiji u Hagu nastavlja sa serijalom video spotova u kojim spaja ljubav prema Bosni i Hercegovini i zvuke španske gitare. Simbolično, danas, na Dan državnosti, promovše svoj novi album “Muzika Bosnae”.

Antibiotik u rukama infektologa je kao nož u rukama hirurga. Može donijeti dobro, ali može nanijeti i veliku štetu. O racionalnom korištenju antibiotika u vrijeme pandemije korona virusa za Novi dan govori dr. Šefika Umihanić iz Tuzle.

Minela Jašar – Opardija sa vama je od 8:00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad