Branislav Borenović i Jasmin Salkić gosti Novog dana

Vijesti 25. nov 202016:05 > 16:05
N1

Branislav Borenović predsjednik PDP-a pozvao je predstavnike SNSD-a i drugih partija da se urazume i da prihvate izbornu volju, da se zaustave u svom nasilju, ucjenama i prijetnjama. Opširnije o pozivu, ali i političkoj situaciji u BiH Branislav Borenović govori sutra za Novi dan. Uživo smo u Banjaluci.

Dobra vijest za građanke i građane BiH je da će plin pojeftiniti za domaćinstva, ali i za industriju koju snabdijevaju sarajevski i visočki plinovodi. O pojeftinjenju, ali i snadbjevanju plinom iz drugih smjerova sutra za Novi dan govori Jasmin Salkić – direktor firme BH Gas.

Da bi se probudila svijest bh. društva o potrebama i željama tugujućih roditelja, da bi se odala počast najmanjim herojima koji nisu više s nama, a na inicijativu jedne takve prehrabre majke Tanje Kisić i režiserke Aide Kauković, uz podršku Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka nastao je film „Sa druge strane medalje“.Naša tema sutra.

O izbornoj kampanji, izborima nakon 12 godina, općenito društveno – političkoj sceni BiH sutra razgovaramo sa urednikom na mostarskom Radiju Dobre Vibracije, Borisom Čerkučom. Uživo smo u Mostaru.

Strip autor Mayo Pavlović sutra je naš gost. Pričamo o strip umjetnosti u BiH, školi stripa čiji polaznici pripremaju Strip o sarajevu, te saradnji sa poznatim strip umjetnikom Klajv Barkerom.

Na vrhu Bjelašnice nalazi se Opservatorija, prva visinska meteorološka stanica u Bosni i Hercegovini sagrađena davne 1894. godine. Posao na toj nadmorskoj visini nosi brojne izazove, posebno u zimskim danima koji su sada pred nama. U Novom danu pogledajte priču meteorologa Zijada Omerovića s najvišeg vrha Bjelašnice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad