''Cijene nekretnina u Istočnom Sarajevu i Sarajevu će se izjednačiti''

Vijesti 25. nov 202018:41 > 18:47
N1

Novoizabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je večeras da, kada je riječi o saradnji Istočnog Sarajeva i Sarajeva, ta dva grada su naslonjena jedan na drugi i ne postoji alternativa saradnji.

“To što imamo različita mišljenja po pitanju nekih drugih stvari, mislim da ne postoje prepreke da sarađujemo. Postoji velika međusobna fluktuaciju ljudi, robe, usluga, transporta, sporta i nevladinog sektora, tako da su ova dva grada `osuđena` na saradnju, koja treba da bude što bolja i da imamo što više dobrih stvari, a što manje negativnih i različitih mišljenja”, poručio je Ćosić.

On je dodao i da je za prethodnih osam godina, koliko je bio načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, imao dobru saradnju sa načelnicima sarajevskih opština, te da je bilo zajedničkih stvari koje su rješavali.

Ćosić je naglasio da mu iz Banjaluke nije branjena saradnja sa Sarajevom, ali da je imao zahtjev da se sarađuje na ravnopravnim osnovama, uz puno uvažavnje.

Govoreći o cijenama nekretnina u Istočnom Sarajevu, Ćosić je rekao da su one trenutno nešto niže nego u Sarajevu, s im da očekuje da će se vremenom izjednačiti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad