Sarajlije o Bogićeviću: Da nam ga Bog poživi, da idemo naprijed i dahnemo dušom

Vijesti 25. nov 202020:14 > 20:49
N1

Bogić Bogićević prihvatio je kandidaturu SDP-a BiH za gradonačelnika Sarajeva. Ova vijest oduševila je mnoge građane Sarajeva koji o njemu imaju samo riječi hvale, a u njemu vide nadu.

Bogićevića su danas hvalili i stariji, ali i mlađi građani koji su suviše bili mali da bi se sjećali njegove uloge u predratnom i ratnom periodu.

“Mislim da je pozitivna stvar jer poznato je od ranije da ima veliku dobrobit za društvo”, rekao je jedan mladi Sarajlija.

Stariji građani su kazali kako se od njegove kandidatur “ništa bolje nije moglo desiti”.

“Znamo ga od prije rata i za vrijeme rata kakav je bio. Čovjek za deset, ja sam sretna zbog toga”, kazao je bračni par.

Svi su mu poželjeli dobro zdravlje i dug život kako bi uspješno obavljao funkciju gradonačelnika i, kako kaže stariji bračni par, “poveo BiH naprijed”.

“Odlično, nema dalje. Idemo u nove pobjede, u novu nadu, za život bolji i sve. Da nam ga Bog poživi pa da idemo i dahnemo dušom”, kazala je jedna Sarajka.

Mladić, iako ima malo godina, itekako je znao ko je Bogić Bogićević.

“To je dobra stvar za ovaj grad. Ovaj grad je njemu dužan i svi smo mu dužni, mislim da je zaslužio”, rekao je.

Čovjek, državnik, socijaldemokrata, velikan koji je u prvi plan stavljao dobrobit svih ljudi tokom cijele političke karijere – tako ga opisuju i političari.

Konačnu odluku o tome da li će Bogićević biti gradonačelnik Grada Sarajeva donijet će Gradsko vijeće, a Sarajlije se nadaju pozitivnom ishodu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad