Bogićević poručio sarajevskoj Četvorci: Učite, radite i ne očekujte privilegije

Vijesti 25. nov 202021:00 > 21:27
N1

Bogić Bogićević, kandidat za gradonačelnika Sarajeva te član Predsjedništva bivše SFRJ, u Pressingu na N1 dao je savjet sarajevskoj četvorci (SDP, NiP, NBL, NiP) koja će uskoro formirati novu Vladu Kantona Sarajevo, ali i sa svojim kandidatima preuzeti većinu općina u glavnom gradu BiH. Poručio im je da mnogo uče, da ne očekuju privilegije te da zadrže integritet i ne prihvate da budu "nečiji".

Kako je kazao ne misli “savjetovati ni pametovati” jer odraslog čovjeka ne možeš promijeniti. On je rekao da svojim načinom podstaći nekoga da se mijenja.

Ali…

“Poruku koju bih im ja poslao je sljedeća: Da mnogo uče, da mnogo rade i da ne očekuju privilegije i koristoljublje. Da ostanu svoji, da zadrže ljudski integritet, da ne prihvataju da budu nečiji. Ako prihvatite da budete nečiji – njegovo ste vlasništvo, ako ste nečije vlasništvo pretvori vas u krpu za brisanje poda i izgubili ste svoje ja”, naveo je Bogićević.

Istakao je kako je veliko iskušenje ispred svih izabranih.

“Moja poruka je da rade za svakog čovjeka. Ako je svaki čovjek slobodan, slobodan, slobodan, biće slobodna i njegova nacija”, rekao je.

Kazao je Bogićegić da prvo treba dozvoliti da se ispoštuje procedura za izbor gradonačelnika.

“Ne znam koliko će biti kandidata, kako će izgledati Gradsko vijeće. Čekajmo da dođe taj dan. Ja sam samo kandidat”, zaključio je u Pressingu na N1. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad