Komandant Štaba NATO-a William Edwards završio mandat u BiH

Vijesti 26. nov 202014:06 > 14:13
OSBIH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr. Sifet Podžić primio je u Domu OS BiH u Sarajevu, u oproštajnu posjetu, komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini brigadnog generala Williama J. Edwardsa, povodom završetka njegovog dvogodišnjeg mandata.

Sastanku je prisustvovao ambasador SAD u BiH NJ.E. Eric Nelson, zajedno sa odbrambenim atašeom SAD u BiH brigadirom Michaleom Tarquintom, kao i savjetnik u Kabinetu ministra odbrane Kemal Korjenić.

Ministar Podžić se zahvalio generalu Edwardsu na podršci Štaba NATO-a u Sarajevu tokom njegovog mandata i izrazio očekivanje za nastavkom uspješne saradnje, posebno u aktivnostima BiH u procesu približavanja NATO savezu.

OSBIH

Također, ministar Podžić je, uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH tokom mandata, generalu Edwardsu poželio uspjeh u budućoj profesionalnoj i ličnoj karijeri, izrazivši očekivanje da će on i dalje biti “jedan od ambasadora Bosne i Hercegovine.”

General Edwards je još jednom naglasio opredjeljenje Štaba NATO-a uSarajevu za nastavkom saradnje, te je zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji. On je naglasio da će i u nastavku svoje profesionalne karijere, pomagati Bosnii Hercegovini u njenom razvoju i na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

OS BiH

Sastanak je bio i prilika da se razgovara i o trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, pri čemu su sagovornici razmijenilimišljenja o implementaciji dokumenta Program reformi BiH, pravcima buduće saradnje i drugim aktivnostima u NATO integracionom procesu BiH.

Ambasador Nelson je posebno pohvalio angažman i obučenost pripadnika Oružanih snaga BiH prilikom realizacije vježbe Oružanih snaga BiH i SAD „Bilateralna vježba 2020“, koja je nedavno zavšena na vojnom poligonu OS BiH Glamoč.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad