Srđan Puhalo, Goran Čerkez i Sadik Ahmetović u Novom danu

Vijesti 26. nov 202015:00 > 15:04
N1

U "Novom danu", izdanju za 27. novembar, gledajte:

Bivši ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović komentariše trenutno stanje sa migrantskom krizom u našoj zemlji. Eskalira li situacija? Imamo li rješenje? Do kada čekamo na reakciju države i rješenje u korist građana BiH? Osvrnut ćemo se i na lokalne izbore u Srebrenici.

Bugarska blokira Sjevernu Makedoniju na putu prema Evropskoj uniji, navodno zbog jezika i zbog historije. Da li su to pravi razlozi, da li su to ispravni razlozi, i kako će se riješiti taj problem? Kakvi su odnosi između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije – otkriva potpredsjednik Vlade Sjeverne Makedonije zadužen za evropska pitanja Nikola Dimitrov.

Djeca, mladi, obitelji i zajednice suočavaju se sa visoko stresnim izazovima uzrokovanim pandemijom Covid-19. Za očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja i dobrobiti djece i mladih ključno je vodstvo i saradnja odraslih. Odgovornost stručnjaka u ovim novim okolnostima veća je nego ikada. Goran Čerkez, iz Federalnog ministarstva zdravstva i član Kriznog štaba na nivou FBiH.

Ljudi iz Bosne i Hercegovine odlaze, ali odlaze i iz drugih balkanskih zemalja. Odlaze mladi, odlaze srednjovječni, odlaze nezaposleni i zaposleni, odlaze pojedinci, ali i čitave porodice. Na momente se čini da će zemlje zapadnog Balkana vrlo brzo postati veliki gerijatrijski centar. Srđan Puhalo sa nama govori o ovoj temi, a na osnovu studije “Zadovoljstvo životom stanovnika bivše Jugoslavije”.

Ko se kome treba izviniti u slučaju Sabahudina Topalbećirevića Bahe, legendarnog komentatora brojnih utakmica reprezentacije BiH? Otjerali smo ga bahatošću i nepoštovanjem zbog nečega sa čim nema veze. Sutra je sa nama!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad