Stiže snijeg!

Vijesti 27. nov 202007:52 > 07:54
Anadolija

Jutros na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima preovladava magla ili niska oblačnost. Pretežno sunčano je u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -8; Bugojno i Drvar -7; Sarajevo -6; Jajce i Livno -5; Široki Brijeg i Srebrenica -4; Grude i Zenica -3; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina, Ivan Sedlo, Mostar i Prijedor 1; Bjelašnica i Doboj 2; Trebinje 4; Neum 8°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948Pa, za 4hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama. Na cijelom sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima preovladavaće dugotrajna magla ili niska oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, u sunčanim područjima od 9 do 14°C.

U većem dijelu Sarajeva dugotrajna magla. U padinskim područjima sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U subotu će na sjeveru zemlje biti dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunčano prije podne, a u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 15 stupnjeva.

Za nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tokom noći, padom temperatura kiša će prelazit u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 13 stupnjeva.

U ponedjeljak će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni sa slabom kišom ili susnježica, a na planinama sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura se neće značajnije promijeniti u odnosu na jutarnje vrijednosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad