Nebojša Vukanović, Ismet Dahić, Kemal Ahmetović i Belma Tvico u Novom danu

Vijesti 27. nov 202014:01 > 14:03
N1

U “Novom danu” u subotu 28.11.2020. godine gledajte:

Nebojša Vukanović je na proteklim izborima nastupio kao kandidat za Skupštinu grada Trebinja, a njegova Za pravdu i red – lista ostvarila je zapažen rezultat sa šest odborničkih mandata. Na svom internet portalu najavljuje da će nekoliko zastupnika SNSD-a suprotstaviti potezima šefa Milorada Dodika i u subotnjem “Novom danu” najavljuje “uzbudljivu” sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske.

Ismet Dahić, bivši ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u “Novom danu” govori o složenoj situaciji u s migrantskom krizom u Kantonu Sarajevo. Razgovaramo i zašto je istočna granica propusna za migrante, ali i za počinioce najtežih krivičnih djela, imamo li adekvatan odgovor na automafiju, te koliko je otežan rad policajaca zbog turbulentne političke scene.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket 2022. u subotu navečer na Ilidži dočekuje selekciju Bugarske. Ovu za reprezentaciju BiH bitnu utakmicu komentiramo sa Kemalom Ahmetovićem, novinarom “Nove BH”.

Renomirana bh. kreatorica Belma Tvico u “Novom danu” predstavlja svoju najnoviju kolekciju, ali i poziciju naših dizajnera u vremenu epidemije i ekonomske krize.

Nakon sastanka u Doboju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji prouzrokovanoj širenjem koronavirusa, komentiramo mjere u BiH, i u Hrvatskoj gdje su od sutra značajno pooštrene.

Budite uz “Novi dan” od 9 do 11 sati.

U subotu je s vama Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad