Vojin Mijatović i Šemsudin Mehmedović u Novom danu

Vijesti 29. nov 202010:47 > 10:51
N1

U Novom danu u ponedjeljak gledajte:

Dugogodišnji funkcioner Stranke demokratske akcije i zastupnik u državnom Parlamentu Šemsudin Mehmedović gost je Novog dana. Naše teme: dešavanja unutar SDA, nova sjednica Parlamenta, migrantska kriza, rad Tužilaštva BiH.

Gost Novog dana je i Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH.

Moja domovina je Bosna i Hercegovina i tako će biti dok sam živ, možda ja ne ispunjavam ni jedan uslov da postanem političar u Republici Srpskoj, ali nikad neću prodati svoj stav za lažnu podršku! Pričam ono što osjećam i mislim, makar nikad ne dobio ni glasa. Vojin Mijatović objavio je post u kojem otvoreno govori da je počinjen genocid u Srebrenici, da podržava odluke suda u Hagu, podržava LGBT populaciju, da bi prisustvovao prideu u Banjaluci”, rekao je on. Mijatović je gost Novog dana.

U digitalnoj formi 29. Business Cafe sa temom “Važnost digitalnog marketinga u doba Covid krize”. Gosti su Edin Halilović i Semir Musić, osnivači agencije za digitalni marketing i komunikacije Lilium d.o.o koja je Google partner agencija za BiH. Šta su prednosti, a šta nedostaci digitalnog marketinga? Koliko je razvijena online prodaja u BiH? Ovo su neka od pitanja na koja će odgovarati gosti i Business cafea, ali i Novog dana.

Android aplikacija ARTsee je digitalni oblik metodologije “Plavi artizam” koja djeci sa razvojnim teškoćama treba omogućiti alternativne oblike interpretacije umjetnosti putem animacije, zvuka i teksta. O “Plavom artizmu” pričamo sa autoricom Aidom Šarac, historičarkom umjetnosti i muzejskom edukatoricom Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine.

Društveno-političku svakodnevicu će komentarisati novinarka Gordana Katana.

Kazneno popravni zavod Zenica osam mjeseci odolijevao je pandemiji koronavirusa, a onda je sredinom oktobra u najstarijem zatvoru Bosne i Hercegovine utvrđeno pet pozitivnih slučajeva. Pravovremenom i odgovornom reakcijom daljnje širenje virusa je spriječeno i zaustavljeno. Bili smo u KPZ Zenica, priču gledajte u Novom danu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad