Milan Tegeltija: U Sarajevu mi je ugrožen život

Vijesti 29. nov 202012:32 > 12:33
N1

Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, fizički, dalje da budem prisutan u Sarajevu ili Federaciji BIH uopšte. Očigledno je da sam tamo apsolutno dozvoljena inlegitimna meta svake moguće nezakonitosti uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života, poručio je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija u novom obraćanju javnosti na svom Facebook profilu.

VEZANE VIJESTI

”S obzirom da je obavljanje moje dužnosti predsjednika VSTS sa sjedištem u Sarajevu, izloženo izuzetno snažnom protivustavnom i protivzakonitom političko-obavještajnom i paraobavještajnom ugrožavanju mog fizičkog i ličnog i profesionalnog integriteta, sa ciljem moje eliminacije sa mjesta predsjednika VSTS, a koje, iako je potpuno neustavno i nezakonito, nailazi na odobravanje jednog dijela javnosti, medija, pa i dijela međunarodne zajednice i OHR -a, pred mene se danas, nažalost, postavlja jedno osnovno pitanje?”, napisao je u svom obraćanju Tegeltija i nastavio:

‘Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, FIZIČKI, dalje da budem prisutan u Sarajevu ili Federaciji BIH uopšte. Očigledno je da sam tamo apsolutno dozvoljena inlegitimna meta svake moguće nezakonitosti uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života. Postalo je posve jasno, kada sam u Sarajevu ili FBIH svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost u mom slučaju postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan”, naveo je on.

Portal Istraga.ba objavio je audio snimak u čijem je centru predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija. Snimak koji je nazvan “Potkivanje 2”, prema navodima portala Istraga, čuje se Milan Tegeltija dok razgovara na telefon. Materijal su, navodi autor Avdo Avdić, redakciji Istrage dostavile nepoznate osobe sa područja Banjaluke, a provjerama su utvrdili da se radi o autentičnom materijalu.

Objavljeni materijal izazvao je brojne reakcije u Bosni i Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad