Jelena Trivić, Mirsad Hadžikadić i Rasim Skomorac u Danu uživo

Vijesti 30. nov 202012:01 > 12:03
N1

„Dan uživo“ na početku sedmice i na kraju mjeseca donosi osvrt na najaktuelnije teme i događaje iz ugla brojnih gostiju i sagovornika.

Rekorder po broju osvojenih glasova, kako među nosiocima listi, tako i među svim kandidatima za odbornike u Banjaluci, Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a i aktuelna poslanica u Narodnoj skupštini RS za “Dan uživo” govori o izbornim rezultatima, o tome zašto neće poslanički mandat zamijeniti odborničkim, komentariše prijetnje lidera SNSD-a Milorada Dodika stanovnicima Banjaluke, najave izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i novo zaduženje BiH kod MMF-a.

U „Danu uživo“ danas i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres. Govorićemo o izbornim rezultatima, koalicijama nakon izbora, porukama koje pristižu iz SDA, kampanji u Mostaru, ali i najavama izmjena Izbornog zakona, koje pominje predsjednik HDZ BIH Dragan Čović.

Respiratori nabavljeni iz Kine, njihovo stavljanje u funkciju i opasnost po pacijente, stanje sa covid i non-covid bolesnicima u ustanovi kojom rukovodi, podrška gradske i vlasti FBiH u ovom teškom trenutku, zamjenski kadar za medicinsko osoblje koje je van stroja – teme su za razgovor sa direktorom Kantonalne bolnice Zenica dr Rasimom Skomorcem.

Izbori u Mostaru, uticaj rezultata lokalnih izbora u ostatku BiH na iste, kampanje i poruke, četvt vijeka od Dejtonskog mirovnog sporazuma, sve češće pominjanje njegovog raspakivanja – teme su za razgovor sa profesorom Filozofskog fakuleta u Mostaru Draženom Barbarićem.

“Uvek na kraju dobro pobedi zlo” kaže refren novog singla grupe “Piloti”. O pjesmi, spotu koji je prati, novom albumu, radu u vrijeme pandemije – razgovaramo sa frontmenom ove grupe koja je nedavno obilježila čestiri decenije rada – Zoranom Kikijem Lesendrićem.

Pratimo epidemiološku situaciju kod nas i u regionu, reporteri sa mjesta događaja donose najnovije informacije o tome. Tu su i svjetske i sportske aktuelnosti, biznis teme, servisne vijesti…

Sa vama od 16 do 18:30 sati Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad