Babalj: Upozorenje, doći će trenutak kada ćete odgovarati

Vijesti 01. dec 202018:18 > 19:32
N1

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nastavili su sjednicu raspravom o Prijedlogu drugog rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu po hitnom postupku. Opozicioni poslanik Darko Babalj uputio je upozorenje Vladi RS.

“Upozorenje za politiku koja u martu sljedeće godine traje 15 godina.Građani RS moraju znati da za ovo ‘blagostanje’ je najodgovrnija politika koja je na vlasti 15 godina. Ako je ta politika dobra, tu politiku treba podržati. Upozorenje se zasniva da dragi prijatelji, odnosno ljudi iz Vlade RS, dobro vodite računa kako ćete kreirati budžet za 2021. godinu, to se tiče svih nas, naših porodica i svih stanovnika u RS-u”, rekao je Babalj.

Istakao je kako “njihova politika krajnje neozbiljna i da su neodgovorni”, te kako sumnja da je iko zadovoljan.

“Za ovih 15 godina, čega god ste se uhvatili, u najmanju ruku ste srozali, da ne kažem upropastili. Posljedice od te vaše politike – ispaštat će buduće generacije. Nemojte misliti da mi to nećemo sve to zapamtiti i nemojte da mislite da nećete biti odgovorni. Doći će trenutak kada ćete odgovarati, nemojte misliti da ste najpametniji. Možda jeste najbahatiji”, rekao je Babalj.

Kazao je kako je “upaljena crvena lampica” i da hitno trebaju reagovati ili barem poslušati prijedloge koje im daju poslanici.

“Dirigentsku palicu 15 godina držite. Kada budete mislili da ste najmoćniji mislim da ćete dobro razmišljati šta n s čeka na proljeće, a to što nas čeka – vi ste najodgovorniji”, poručio je Babalj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad