Snijeg stigao u bh. gradove (FOTO)

Vijesti 02. dec 202008:20 > 08:26
Screenshot

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne pada slab snijeg.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. U Krajini, zapadnim i dijelovima centralne Bosne očekuje se slab snijeg, a u večernjim satima je moguća i ledena kiša.

U Hercegovini kiša. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12 °C.

Screenshot

U Sarajevu oblačno vrijeme. Kiša je moguća poslije podne i u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 3 °C.

Meteoalarm BiH izdao je jutros žuto uopozorenje za područja Prijedora i Banjaluke zbog uslova za snijeg, ledenu kišu i maglu.

Uslova za snijeg biće u zapadnom i planinskom dijelu regiona Banjaluke, a poslije podne i za kišu koja se ledi pri tlu.

Na području Prijedora magla će smanjivati vidljivost lokalno na manje od 200 metara,
uslova za snijeg biće u najzapadnijem i planinskom dijelu regiona, a poslije podne i kišu koja se ledi pri tlu.

U istočnom dijelu regiona Prijedora vremenski uslovi biće dobri, bez alarma.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Obilnije padavine na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren u Posavini i Krajini sjeverozapadni, a u ostatku zemlje uglavnom jugozapadni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuju se povremno jaki udari juga. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna u Krajini od -1 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 10, na jugu do 15 °C.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a u Bosni u jutarnjim satima ili tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne od 10 do 15 °C.

Screenshot

U subotu se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 9 do 15 °C.

U nedjelju će biti oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini postepen prestanak padavina poslije podne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

Od 4.12. do kraja prognoznog perioda 15.12. očekuje se ujednačen temperaturni režim. Jutarnje temperature između -1 i 4 u Bosni, te od 3 do 8 stepeni u Hercegovini, dnevne u Bosni od 5 do 10, u Hercegovini od 9 do 14 °C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad