Zatražena smjena Gorana Opsenice nakon gostovanja na N1

Vijesti 02. dec 202014:48 > 14:49
Fena

Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNK zahtijevaju od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) hitnu smjenu ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a Gorana Opsenice zbog "skandaloznog medijskog nastupa".

“Zbog skandaloznog nastupa resornog ministra zdravstva dr. Gorana Opsenice sinoć u programu na jednoj televiziji, a posebice radi vrijeđanja i omalovažavanja zdravstvenih radnika u HNŽ-u, tražimo od županijske Vlade njegovu smjenu.

Sramotno je da ministar Opsenica ima obraza da, nakon toliko naših dopisa, zahtjeva i pokušaja da se sjedne za pregovarački stol u javnom eteru, pokušava poniziti i omalovažiti njihove predstavnike radi njihovog kritičkog odnosa prema njegovom radu na čelu resornog ministarstva i samog njegovog odnosa prema zdravstvenim radnicima. Očekujemo pismeno očitovanje Vlade HNŽ-a po našem zahtjevu“, stoji u priopćenju Nezavisnog sindikata SKB-a Mostar i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK.

Podsjećamo kako su zdravstveni radnici HNŽ-a u ponedjeljak, 30. studenoga, najavili kako će 10. prosinca u 8 sati stupiti u generalni štrajk koji će, kako su kazali, trajati dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Sinoćnje gostovanje ministra Opsenice pogledajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad