Alija Tabaković, Gordan Firić, Ines Kavalec i Ana Kotur – Erkić gosti Novog dana

Vijesti 02. dec 202014:58 > 14:59
N1

Nastavlja se saga o sramotnom skandalu u Srebrenici. Udruženja žrtava uputile su pismo Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine s molbom da ponište i ponove nepravedne izbore.Hoće li izbori u Srebrenici biti ponovljeni za Novi dan govori Alija Tabaković - jedan od kandidata za načelnika Srebrenice na lokalnim izborima.

U BIH živi više od 500.000 osoba sa invaliditetom. Osobe sa invaliditetom nisu ni približno ravnopravne sa osobama koje nemaju invaliditet. Nejednake šanse za obrazovanje, socijalna isključenost, izloženost vršnjačkom nasilju, sve su to problemi koje godinama čekaju na rješavanje. Svjetski je dan osoba sa invaliditetom. O svim izazovima s kojim se djeca sa poteškoćama i njehovi roditelji susreću od najranijeg doba, pa do studentskih i dana kada i ako zasnuju radni odnos govorimo sa Anom Kotur Erkić – aktivisticom za ljudska prava osoba sa invaliditetom, Ines Kavalec – direktoricom Udruženja Dajte nam šansu, majkom dvadesetogodišnjeg dječaka sa poteškoćama u razvoju i 14-godišnje djevojčice, tzv. tipičnog djeteta.

Kako danas funkcioniše Zavod Pazarić, godinu dana nakon što su u javnost dospjele potresne slike djece, štićenika vezanih za krevete i radijatore? Koliko danas vrijedi glas roditelja u Upravnom odboru? Ko su ljudi koji ga čine…kako se nose sa pandemijom?Uživo smo u Zavodu.

Parlament Crne gora bira novu vladu. Trodnevno zasjedanje trebalo bi biti završeno sutra. Najavljeno je da će većina od 41 poslanika podržati prijedlog za izbor vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem. Šta smo do sada vidjeli u skupštini za Novi dan govori Boris Marić iz Centara za građanske slobode.

Šta nakon izbora, kada završava nacionalistička, a počinje priča o egzistencijalno ugroženim građanima Bosne i Hercegovine? Koji sve vozovi nam prolaze dok međusobno prebrojavamo krvna zrnca – press komentar Đorđe Vujatovića sa ELTA TV.

Veliki broj igrača nosio je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, a jedan od onih koji je ostavio najveći trag je Gordan Firić. Drugi strijelac BiH svih vremena, proslavljeni bh košarkaš za Novi dan govori o uspjehu košarkaške reprezentacije i plasmanu na EURO.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad