Snijeg na bh. planinama (FOTO)

Vijesti 02. dec 202016:13 > 16:28
Snapshot

Sudeći prema snimcima, na bosanskohercegovačkim planinama danas ima snijega, ali nije pao u velikim količinama, a na Ravna planina danas je dobila vještački snijeg.

Na Bjelašnici je zabijelio, kao i na Igmanu.

Na Jahorini je palo najviše snijega, kao i na Kupresu.

Pogledajte galeriju fotografija napravljenih iz snimaka uživo:

Vlašić live
Snapshot
Jahorina Live
Jahorina Live

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U Krajini je zabilježen snijeg, a u Hercegovini kiša.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica, Ivan-sedlo, Sarajevo -2; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica 0; Bijeljina, Bugojno, Drvar, Jajce, Livno, Sokolac, Zenica 1; Doboj, Tuzla 2; Mostar 4; Široki Brijeg 5; Grude 8; Trebinje 9; Neum, Stolac 12;

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Obilnije padavine na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Posavini i Krajini sjeverozapadni, a u ostatku zemlje uglavnom jugoistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuju se povremno jaki udari juga. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 8 do 12, a dnevna u Krajini od -1 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 11, na jugu do 15 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu kantona. Jutarnja temperatura oko 4, dnevna oko 9 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad