Vulin: Svaka nesreća koja se desi u Srbiji podjednaka je za građane RS

Vijesti 03. dec 202011:23 > 11:28
N1

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, koji se nalazi u posjeti Banjaluci, izjavio je da je Srbija i on kao ministar spreman za nastavak saradnje i njeno unaprijeđenje između MUP-a Srbije MUP-a RS.

“Sprovodeći dogovor između Vučića i Dodika svaki ministar svoju posetu mora da učini svom narodu i svojoj Banjaluci. Ja imam to zadovoljstvo i čast da budem u Banjaluci kao ministar unutrašnjih poslova i ističem spremnost za nastavak saradnje i unapređenje saradnje MUP-a Srbije i MUP-a Republike Srpske”, izjavio je Vulin.

“Svako ugrožavanje bezbednosti i mira u RS je ugrožavanje bezbednosti i mira u Srbiji. Svaka nesreća koja se desi u Srbiji podjednaka je nesreća za građane RS. Imamo obavezu da sarađujemo, da svakodnevni život učinimo bezbednim i sigurnijim”, izjavio je Vulin.

On je kazao da će 2021. godine biti organizovana prva zajednička veza specijalnih jedinica policije Srbije i bh. entiteta RS, te će se nastaviti školovanje i obučavanje policijskih kadrova. Nastavit će se i razmjena obavještajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama koje krše zakon s obje strane rijeke Drine, te da se u tom pogledu informacije razmjenjuju svakodnevno.

“Kada je potrebna obuka za bilo koji vid koji Srbija može da pruži, svi bezbedonosni kapaciteti Srbije stoje na raspolaganju RS. RS je naš prioritet, bezbednost građana nam je važna kao i bezbednost građana Srbije”, istakao je Vulin, koji je rekao da će se truditi da svima bude bolje u tom segmentu.

Govorio je Vulin i o ilegalnim migracijama, koje nose brojne rizike – te je kazao da se taj problem mora zajednički rješavati, pogotovo zato što ni Evropska unija nema jedinstven stav.

“Tu smo i moramo da se tim zlom i nevoljom borimo zajedno. Pretenje od terorizma nikada nisu male, moderni svet je globalno selo u kojem se svako zlo može desiti”, poručio je Vulin.

On je kazao i to kako RS i Srbija imaju mnogo oblasti u kojima moraju da rade zajedno, a sve što Srbija može da učini za Republiku Srpsku – to će i učiniti. Rekao je kako je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u svom premijerskom i predsjedičkom mandatu učinio mnogo da RS bude ekonomski razvijenija i zaštićenija, te politički sigurnija. To je i njegov posao, kako je rekao, te će nastaviti da ga radi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad