Fikret Alić, Adis Kečo, Daniel Bronkal i Emir Suljagić u Novom danu

Vijesti 03. dec 202015:04 > 15:08
N1

Od marta, od početka pandemije koronavirusa, broj nezaposlenihu BiH povećao se za skoro 30 000 osoba, pokazali su podaci Agencije za statistiku BiH. Savez samostalnih sindikata tvrdi da je taj broj za FBiH 40 000. U julu je taj podataka za RS iznosio 9 000 radnika. Kakva je situacija danas kada svjedočimo sve češćim štrajkovima i otkazima, i je li ono što Vlada FBiH tvrdi zaista istina? Adis Kečo iz SSS BiH i Fikret Alić, predsjednik Sindikata BH Telecom-a.

Kakvi su odnosi BiH sa zemljama regiona u ovom trenutku? Kako EU gleda na BIH nakon lokalnih izbora i skandala koji se nižu.. Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH je sa nama.

Srebrenica prodata u ratu. Prodata u miru. Jednom plaćeno krvlju i životima više od 8 000 žrtava genocida, drugi put plaćena identitetima preživjelih žrtava. U svemu mirno stoji Memorijalni centar u Potočarima. Dostojanstveno. Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari jutros je sa nama!

Znate li šta je to putujući vrtić? Zašto je toliko genijalna ideja u ovom trenutku? Zašto i kako omogućava da sva djeca, unatoč otežanim okolnostima, ne propuštaju svoje vrijeme u vrtiću s drugarima? Sve detalje ima regionalni direktor CARITAS-a, Daniel Bronkal.

Ako ste se nekad zadesili u Istanbulu, ili negdje drugdje u Turskoj, prilična je vjerovatnoća da ste na nekoj zgradi, billboardu ili u TV reklami vidjeli lice jednog Sarajlije, a da to niste ni slutili. Boris Matoničkin njegovo je ime, a za N1 otkriva kako je uspio ostvariti tri karijere u tri odvojene sfere!

Uživo smo i u Bonn-u, odakle za N1 o aktuelnostima u Njemačkoj izvještava novinar redakcije DW za BIH, Mehmed Smajić. Naši reporteri su na terenu!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad