Vlada RS: Pomoć ugostiteljima, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti

Vijesti 03. dec 202016:51 > 16:54
N1

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o garantnom programu podrške privredi za ublažavanje posljedica pandemije bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-COV-2.

“Vlada RS donijela je, na prijedlog Upravnog odbora Kompenzacionog fonda, Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona. Uredbom je predviđeno da se iz sredstava Kompenzacionog fonda RS navedenim privrednim subjektima obezbijede novčana sredstva radi redovnog izmirivanja obaveza prema radnicima za doprinose, kao i ostalih poreskih obaveza”, saopšteno je iz Vlade RS.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o prihvatanju donatorskih sredstva Vlade Republike Srbije u iznosu od 20.000.000 evra odnosno 39.116.600 KM u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije, za saniranje posljedica izazvanih pandemijom SARS – Covid-19.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad