Šta će biti sa izborima u Srebrenici

Vijesti 03. dec 202018:35 > 19:22
N1

Ne prestaju optužbe na račun SDP-a BiH, ponovo iz inicijative Moja adresa: Srebrenica. Gostujući u programu N1 TV, Alija Tabaković kandidat za načelnika je kazao kako je rukovodstvo SDP-a još u junu upoznato sa bliskim vezama Mladena Grujičića i Bege Bektića, no niko nije reagirao.

U SDP-u ove navode odbacuju. Nakon što su prošle godine u javnost izašle slike kojima je potvrđeno kako je Bektić redovan gost na skupovima koje organizira Mladen Grujičić, povjerenik SDP-a za Srebrenicu je ukoren i upozoren, no informacije kako se pripremaju izborne zloupotrebe nije bilo. 

Jasmin Imamović, koji je danas uputio javnu podršku predsjedniku SDP-a Nerminu NIkšiću za N1 kaže, kako se reagovalo odmah po saznanju i da je sada na nadležnim organima da stvari dovedu do kraja.

Što će u konačnici biti sa izborima u Srebrenici, odgovoriće CIK, i to nakon istrage koja bi se mogla okončati narednih nekoliko dana. Suad Arnautović ne isključuje mogućnost ponavljanja izbora u Srebrenici, ili na pojedinim izbornim mjestima.

Osim u Srebrenici, podsjetimo i da je nekoliko osoba uoči izbora, uhapšeno i u Brčko distriktu. Zbog pripremanja izbornih prevara, među njima i i poslanici Narodnog demokratskog pokreta i HSS-a u Skupštini Brčko distrikta.

Na odluku čekaju i biračka mjesta u Doboju gdje su također zabilježene izborne nepravilnosti i brojni prigovori dok će u slučaju Travnika biti raspisani prijevremeni izbori, ali nakon utvrđivanja i potvrđivanja izbora, odnosno dodjele mandata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad