Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić: Oporavak od COVID-19 ide dobro

Vijesti 04. dec 202011:08 > 11:11
N1

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, koji su zbog zaraze koronavirusom jučer hospitalizirani u sarajevskoj Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" oporavljaju se dobro.

Informacije o zdravstvenom stanju dvojice vrhbosanskih nadbiskupa za Katolički tjednik dali su oni sami.

“Na vrijeme smo došli u bolnicu, i Bogu sam zahvalan, jer oporavak ide dobro. Obojica se pod nadzorom liječnika dobro oporavljamo. Zahvalni smo svima koji se zanimaju za naše zdravlje i prate nas svojom molitvom. Na poseban način zahvalni smo i medicinskom osoblju koje skrbi za nas”, rekao je kardinal Vinko, a slično se izrazio i nadbiskup Tomo koji je istaknuo kako nema nikakvih tegoba i da je Bogu zahvalan za “ovu kušnju”.

Spomenuo je da vrijeme u bolnici, uz redovite bolničke procedure, provodi i kako bi posjetio druge bolesnike i ohrabrio ih u njihovoj boli.

Također, obojica su kazali kako su obasuti pozivima i porukama ljudi koji se zanimaju za njihovo zdravstveno stanje te izrazili zahvalnost.

“Preporučili su i dalje u molitve vjernika, ne samo sebe nego i sve oboljele od koronavirusa i sve medicinske djelatnike”, navodi Katolički tjednik.

Zbog nepredvidljivosti djelovanja virusa COVID-19 teško je prognozirati kada će kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić biti otpušteni iz bolnice, ali će o svemu javnost biti blagovremeno obaviještena.