Leila Bičakčić, Ana Lučić, Haris Pašović i Andrijana Copf gosti Novog dana

Vijesti 04. dec 202014:39 > 14:39
N1

Stanje u pravosuđu, ostajanje Milana Tegeltije na čelu VSTV-a kao i druge aktuelne teme i događaje koji su u fokusu medija, za "Novi dan" komentariše Leila Bičakčić, novinarka CIN-a.

Centri civilnih inicijativa organizovaće devet foruma kandidata za predstojeće lokalne izbore u Mostaru, kako bi građani više saznali o kandidatima koji žele ući u Gradsko vijeće, te odlučili kome povjeriti svoj glas 20. decembra. Projekt menadžerka CCI-ja Ana Lučić, biće gošća “Novog dana”.

Prepoznaje li Bosna i Hercegovina značaj povratka mladih koji su se školovali ili radili u inostranstvu? Nagradili ih ili ih kazni zbog odluke da joj se vrate? O (ne)prepoznavanju nakon povratka u svoju zemlju, za “Novi dan” govore Anela Zorlak, magistarka genetike i studentkinja na Harvard univerzitetu, Maja Miljević, direktorica Maestral Solution-a, i Samir Beharić iz Western Balkans Alumni Association-a.

Drugi Sarajevofest – Umjetnost i politika počinje sutra i traje do 14. decembra. Festival će biti podijeljen u tri programa – Forum, Art Forum i Forum mladih. Naš gost će biti reditelj Haris Pašović.

U kinu Meeting Point u Sarajevu, u toku je “Ciné-Caravane” – francusko-njemački filmski karavan, u organizaciji Goethe-Instituta i Francuskog instituta u BiH, a u četvrtak je na sajtu ondemand.kinomeetingpoint.ba, upriličena ekskluzivna online premijera filma Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”. Sa nama je sutra Andrijana Copf, ispred kina Meeting point.

5. decembar je Međunarodni dan volontera. članovi Udruženja “Ruku na srce” već 10. godinu dočekuju pripremajući novogodišnje paketiće za mališane iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Volonteri, studenti – Faris Gurda, Azra Hadžić i Najla Hrustan, gosti su “Novog dana”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad