BIHAMK: Jaki udari vjetra mjestimično, zatvorena dionica puta A-1

Vijesti 05. dec 202007:23 > 07:25
AFP

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. U južnim i jugozapadnim krajevima skrećemo pažnju na mjestimično jače udare vjetra.

Na pojedinim dionicama uz Savu, Bosnu, Sanu i Drinu vidljivost je smanjena zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Klašnice-Laktaši, Pelagićevo-Srebrenik i Rogatica-Ustiprača.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad