Sanski Most: Više od 50 osoba sedmi dan traga za Samirom Šarčevićem

Vijesti 17. dec 202009:48 > 09:59
GSS Novi Grad Sarajevo

Na području Sanskog Mosta već sedam dana traje velika potraga za nestalim Samirom Šarčevićem u kojoj učestvuje više od 50 osoba.

U potrazi učestvuju policijski službenici MUP-a USK, članovi Kluba ekstremnih sportova Condor, lovci, članovi porodice i prijatelji te pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo koji su stigli jučer.

“Po SAR metodama GSSuBiH obavili smo interviju sa porodicom i svjedocima koji su primjetili nestalo lice.
U ovoj potrazi smo zaključili da se nestali udaljio od porodične kuće u Čapljama do susjednog sela Kijevo gdje su ga primjetila dva svjedoka ove potražne akcije na dan kada je Šarčević Samir nestao gdje je za taj dan prepješačio od mjesta nestanaka do mjesta viđenja 5,2 km od kada mu se gubi svaki trag. Nažalost ova potražna akcija nije dala pomaka u smislu pronalaska nestale osobe, ali uz pomoć kolega instruktora iz GSSuBiH je dala pomaka analitički i taktički gdje i kako tražiti na što smo uputili i usmjerili potražne lokalne timove i to sve u cilju pronalaska nestale osobe”, kazali su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.

Građane mole da, ukoliko imaju primjete nestalog, obavijeste policiju.

Samir Šarčević Manko je u trenutku nestanka na sebi imao žutu jaknu fluoroscentne boje, crnu trenerku i kapu iste boje na glavi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad