N1 ispred centrale HDZ-a: Teške optužbe na račun SDA

Vijesti 20. dec 202019:54 > 19:59
N1

Birališta su večeras u Mostaru zatvorena u 19 sati, a kako javljaju reporteri N1 televizije s mjesta događaja, prvi preliminarni rezultati bit će objavljeni do kraja dana.

Reporter N1 Boris Brezo nalazi se ispred centrale Hrvatske demokratske zajednice u gradu na Neretvi, a kako je javio, još tokom izbornog dana zabilježene su ”varnice” i teške optužbe koje je na račun Stranke demokratske akcije uputio lider HDZ-a Dragan Čović.

On je optužio SDA za pokušaj mijenjanja izborne volje u područjima grada gdje žive većinom Hrvati i to tako što su, kako Čović kaže, prebacivali stotine građana Bošnjaka na ova područja. To je optužba i tim povodom je Čović pisao i pismo međunarodnim predstavnicima.

Pratimo zatvaranje birališta, dok vam naši reporteri Adisa Imamović, Boris Brezo i Rasim Pavica prenose atmosferu iz izbornih štabova, te razgovaraju sa glavnim akterima izbora u Mostaru.

Izbora čiji ishod komentiramo sa našim gostima u dva studija. U sarajevskom su Dženana Karup-Druško, Ranko Mavrak, a u mostarskom Milan Sitarski, Dragan Markovina, Faruk Kajtaz i Dražen Barbarić.

Nedjelja, 20. decembra ove godine. Tačno u 19 sati i 30 minuta. Uživo i na našem web portalu, te na društvenim mrežama. Sa Vama Zvonko Komšić i Tina Jelin- Dizdar.

Izbori u Mostaru na N1!

Pratite UŽIVO na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad