Prva reakcija iz HDZ-a nakon izbora u Mostaru

Vijesti 20. dec 202021:11 > 21:15
N1

Mario Kordić - nositelj liste HDZ-a na izborima u Mostaru zahvalio se građanima Mostara na uspješno obavljenom izbornom procesu. On je kazao da je on vrlo nestrpljiv u iščekivanju rezultata.

“Nadam se da će rezultati biti onakvi kakvi očekujemo, nema drugog razloga da ne bude tako. Sretan sam zbog cijele priče, radujem se formiranju novog Gradskog vijeća i početku uspješnog rada”, kazao je Kordić.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko nije želio spekulisati o rezultatima dok ne budu poznati konkretni podaci CIK-a.

“Ne bih volio da proces bude kompromitiran, ne zbog stranaka, nego zbog građana. To podrazumijeva prolongiranje implementacije rezultata. HDZ BiH je zadovoljan izlaznošću, očekujemo da ćemo biti na onoj razini kako smo najavljivali, pojedinačno najveći broj mandata”, rekao je.

On je izrazio nadu da će krenuti u implementaciju rezultata odmah nakon njihovih potvrđivanja, kako bi Mostar dobio funkcionalno Gradsko vijeće, odnosno kako bi se deblokirali svi procesi.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine saopćila je da je odziv birača na redovnim biračkim mjestima do 19:00 sati bio 55 posto, odnosno glasalo je 52.865 birača.

Lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održani su danas, 20.12.2020. godine.

Biračka mjesta su zatvorena u 19:00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad