SDA objavila prve rezultate izbora u Mostaru

Vijesti 20. dec 202022:00 > 22:08
N1

Koalicija za Mostar koju čini pet stranaka objavila je večeras prve, preliminarne i nezvanične rezultate izbora u Mostaru naglasivši da je uzorak premalen da bi se računao broj vijećnika.

Šerif Špago (SDA) iz Koalicije za Mostar rekao je da su se nadali kompletnijim rezultatima.

‘Nadali smo se da će birački odbori daleko brže raditi i da ćemo u ovo vrijeme imati malo više podataka. Ono što smo upratili nakon završetka glasanja da su mnogi mediji objavljivali parcijalne podatke. Ti podaci nisu relevantni. Znate dobro da na svakom gradskom području imamo listu za to gradsko podruške i da imamo gradsku listu. Različliti je broj subjekata. Da vam skrenem pažnju da oni podaci koji su objavkjeni nisu relevantni”, istakao je Špago.

Na 28 posto uzorka za gradsku listu, Koalicija ima od toga 42 posto glasova, HDZ oko 31 posto, BH Blok 11 posto, Ostajte ovdje 4 posto, i Hrvatska republikanska stranka 6 posto”, poručio je on.

Lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održani su danas nakon 12 godina. Biračka mjesta zatvorena su u 19 sati, javljaju reporteri N1 s mjesta događaja. Izborni dan protekao je mirno, a kako nam je potvrđeno iz policije, nisu prijavljeni nikakvi incidenti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad