Povrijeđeno devet policajaca i šest navijača Lecha

Vijesti 14. jul 201507:42 > 07:54
N1

Ukupno 15 osoba je povrijeđeno nakon sinoćnjeg incidenta koji se desio u sarajevskom naselju Vogošća. Devet policajaca zadobilo je lakše tjelesne povrede, kao i šest navijača poljskog Lecha, potvrdio je za N1 portparol MUP-a Irfan Nefić.

“Oštećeno je pet policijskih vozila, osam automobila u neposrednoj blizini sukoba i autobus poljskih navijača. Jedna osoba iz Sarajeva je lišena slobode”, rekao je Nefić.

On je istakao da je MUP KS o događaju obavijestio Tužilaštvo KS, a potom je obavljen uviđaj.

Naglasio je da pripadnici MUP-a KS rade na identifikaciji učesnika sukoba, te da će policija učinitit sve kako bi danas spriječila bilo kakve kontakte suparničkih navijača.

Podsjećamo, blizu 150 pristalica Lecha iz Poznana sukobilo se sa grupom navijača Sarajeva, i to na sred glavne ulice u pomenutom sarajevskom naselju, naoružani bakljama, palicama i inventarom iz ljetnih bašti.

Obračun navijača počeo je oko ponoći.

Treba dodati da je specijalna policija reagovala je nakon skoro dva sata sukoba, došavši pred hotel gdje su napravili kordon, a nakon toga su se rasporedili po prilazima u Vogošću, kako bi spriječili eventualni nastavak tučnjave.