Vozači, nekoliko minuta prije kraja vožnje isključite klimu

Vijesti 21. jul 201515:33 > 15:35
Anadolija

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća uz pojačan promet vozila, naročito na putevima koji vode ka jugu zemlje.

“Savjetujemo vozačima izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučujemo da prave češće pauze. Posebno skrećemo pažnju svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila“, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u izvještaju objavljenom danas u 13:30 sati.

Kako ističu, danas se na dionici autoputa A-1 Zenica-Tarčin izvode radovi na redovnom održavanju.

„Obustava i zastoja na autoputu A-1 nema, ali vozače molimo da voze opreznije“, navode iz BIHAMK-a, između ostalog, dodavši:

„Na magistralnom putu Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići zbog deminiranja terena u vremenu od 8 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Duge su kolone vozila na graničnim prelazima Ivanica i Doljani gdje se na izlazu iz naše zemlje, odnosno ulazu u Hrvatsku, čeka do sat. Na GP Doljani na ulazu u BiH zadržavanja su oko 20 minuta. Podsjećamo vozače da je GP Gabela polje privremeno otvoren kao međunarodni granični prelaz (do 1.10.). Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 15 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, na GP Brčko-Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila“.