I Hrvatska GSS se uključila u potragu za nestalim Brčacima

Vijesti 22. jul 201510:56 > 11:16
Anadolija

17 HGSS-ovaca i 6 potražnih timova sa psima od 4 sata jutros uključilo se u opsežnu potragu na području Brčkog u BiH, gdje više od 200 spasioca već pet dana traga za nestalom petogodišnjom djevojčicom i njenim 22-godišnjim bratom.

Elvedin Alić u petak je napustio porodični dom s objašnjenjem da se ide osvježiti na lokalnu rijeku, a sa sobom je uzeo i sestricu, nakon čega im se gubi svaki trag. Otežavajuća je okolnost da je riječ o mladiću s posebnim potrebama, koji se boji ljudi.

Dosad je pretraženo šire područje mjesta Rašljani na graničnom području Brčko distrikta i općine Srebrenik, a angažiran je i helikopter Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Lokalna policija je pozvala upomoć i građane, na koje se apelira da dojave svaku informaciju o nestalom Elvedinu i djevojčici.

U akciju potrage su uključeni pripadnici Civilne zaštite, Crvenog krsta, Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini, policije i lokalnog stanovništvo kao i EUFOR HQ Sarajevo sa letjelicom za izviđanje.