Bosanska Krupa: Završena manifestacija Unski lađari

Vijesti 26. jul 201509:52 > 10:04
Anadolija

U Bosanskoj Krupi završena je tradicionalna kulturna manifestacija 35. Unski lađari na kojoj su učestvovali sportisti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Ove godine, prvi put održane su utrke kajaka u 10 kategorija, a najboljima su dodijeljene medalje i nagrade.

U glavnoj seniorskoj utrci pobijedio je prvak Bosne i Hercegovine Darko Savić iz Kajak kluba Vrbas Banjaluka, na drugom mjestu završio je Maks Frančeski iz Slovenije, a treći je na cilj stigao Damjan Kukeš iz Varaždina, Hrvatska.

U finale skokova sa drvenog mosta plasiralo se 10 takmičara. Najbolje ocjene za skokove lasta i prelom dobio je Adnan Delić, drugo mjesto osvojio je Ervin Harbaš, dok je na trećem završio Sandro Rekić.

U glavnoj utrci tradicionalnih 35. Unskih lađara takmičilo se 20 posada.

U uzbudljivoj završnici utrke, u kojoj su odlučivali posljednji atomi snage, pobijedila je ekipa Tetak Begić iz Bosanske Krupe, dok su iza njih rame uz rame, ali djelić sekunde sporiji, bili Dajak klub iz Banjaluke. Na trećem mjestu završila je ekipa ABC Mahić iz Bosanske Krupe.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Turiste i goste prepunih zelenih otoka nakon oficijelnog dijela dodjele medalja, nagrada i pehara, do kasno u noć zabavljao je band Babe Barbarella iz Bihaća.