Neki delegati tražili povlačenje Zakon o radu s dnevnog reda

Vijesti 30. jul 201512:24 > 12:25
Fena

Klub delegata srpskog naroda traži da Prijedlog zakona o radu bude povučen iz najavljenog dnevnog reda današnje vanredne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je u toku u Sarajevu.

To je kazao predsjedavajući ovog kluba, delegat Slaviša Šućur, te ustvrdio da je predsjedavajuća Doma Lidija Bradara mimo Poslovnika sazvala sjednicu za koju je najavljen i taj zakon, zbog čega, dodao je, ima mjesta i za preispitivanje povjerenja predsjedavajućoj.

Šućur kaže da je poziv za sjednicu dobio “dva i po dana prije”, zbog čega nije bilo vremena za ulaganje amandmana, što je po njegovoj tvrdnji, grubo narušavanje procedure.

On i delegatkinja Lejla Imamović, koja je naglasila da je članica Demokratske fronte, kao i delegat Fuad Hadžimehmedović (Savez za bolju budućnost BiH) rekli su da zakon treba povući iz današnjeg dnevnog reda i ostaviti vremena za ulaganje amandmana.

Nakon diskusija Slavuše Šućura i Lejle Imamović, usprotivio se dopredsjedavajući Doma Jasenko Tufekčić (Stranka demokratske akcije).

Rekao je da su to dvoje delegata dobili zadatak da “preokrenu” stvari na sjednici a da pritom nemaju nikakve argumente.

On smatra da rasprava o zakonu treba da bude otvorena danas i dodaje da je u najavljenom dnevnom redu i reformska agenda.

U toku je pauza, zatražena iz delegatskog kluba Srba.