Sužanj: Mislim da će Džeko danas biti najvažnija tema

Vijesti 03. aug 201508:11 > 08:21
N1

Gost Novog dana u rubrici PRESS bio je novinar BH radija 1, Amir Sužanj, koji je prokomentarisao naslovnice dnevne štampe iz BiH, Hrvatske i Srbije.

“Mislim da imamo nenormalnu situaciju i Vladu koja neće moći odgovoriti zadacima”, prokomentarisao je gost Novog dana političku situaciju u FBiH.

Nesreće na putevima u BiH i na cijelom Balkanu.

Imamo mlade momke i stare automobile. U nedostatku nečega u čemu mogu da se dokažu rade stvari u nadi da će se tako dokazati. Neko mora nešto učiniti jer je postalo s smrtonosno.”

Sedam utakmica u Srbiji pod istragom.

Fudbalske lige u balkanskim zemljama su veoma podložne namještanju i taj kriminal je jako isplativ. U Srbiji će se vjerovatno naći žrtveni jarac koji će zadovoljiti formu“, kazao je Sužanj.

Novi Zakon o radu glavna je tema proteklih dana. Zakon je usvojen, a Savez samostalnih sindikata najavljuje pokretanje generalnog štrajka u FBiH.

Sumnjam da Sindikati mogu išta više promijeniti, vidjelo se to u četvrtak i petak. SSS BiH nije napravio ništa o statusu radnika u posljednjih 20 godina kada su prava nikakva. Pitanje je zašto se Savez samostalnih sindikata BiH kada se donosi novi Zakon sada odjednom podigao. Sada ćemo vidjeti kakav je Zakon i da li je toliko loš kao što su iz Sindikata govorili“, smatra novinar BH radija 1.

Bh. “Dijamant”, Edin Džeko, trebao bi dres Manchester Cityja zamijeniti Rominim.

Mislim da će Džeko danas biti najvažnija tema među bh. građanima. Nadam se da će igrati u Romi i da će to biti veliki podstrek za našu reprezentaciju“, rekao je Sužanj,