Delegati i zastupnici PSBiH se vraćaju s godišnjeg odmora

Vijesti 19. aug 201510:29 > 10:33
N1

Trosedmični kolektivni godišnji odmor zastupnika i delegata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine završava krajem ove sedmice, odnosno u petak, 21. augusta.

Korištenje kolektivnih godišnjih odmora u Parlamentarnoj skupštini BiH započelo je 3. augusta.

Ipak, parlamentarci će se na posao vratiti tek u utorak, 25. augusta za kada su zakazane sjednice radnih tijela Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine: Ustavnopravne i Komisije za budžet i finansije Predstavničkog doma PS BiH.

Sjednica Kolegija u užem i proširenom sazivu, ali i samog zasjedanja Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održat će se u četvrtak, 27. augusta, a na planiranom dnevnom redu nalazi se 18. tačaka.

Od 8. augusta uslijedila je redovna rotacija na čelu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pa će prvim zasjedanjem nakon kolektivnih godišnjih odmora predsjedavati Borjana Krišto, umjesto Šefika Džaferovića koji je do sada bio na čelu tog doma.

Prije nego što su otišli na godišnji odmor zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH posljednji put su zasjedali 22. jula, a delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 30. jula.