Modriča: Muškarac ubio trogodišnju kćerku, zatim sebe

Vijesti 24. aug 201510:59 > 11:04
Srna / Arhiv

G.M. (29) iz Modriče ubio je iz vatrenog oružja svoju trogodišnju kćerku, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Informaciju su za “Nezavisne” potvrdili policijski izvori, nakon što su tijela muškarca i djevojčice pronađena danas u njegovoj kući, u Ulici Meše Selimovića, u naselju Modriča dva.

Šta je motiv ovog stravičnog čina i iz kojeg oružja je pucao, iz policije, zasad, nisu željeli da otkriju, pošto je, kako ističu, istraga u toku.

Njega je, nakon niza problema koje su imali u braku, ostavila supruga. Prošle sedmice su se i zvanično razveli, a njemu je to veoma teško palo“, istikao je sagovornik “Nezavisnih”, koji ga je poznavao.

Navodno je jednom prilikom svojoj supruzi i zaprijetio da će “za cijeli život zažaliti” zato što ga je napustila, ali niko nije mogao ni da nasluti da će epilog, u konačnici, biti ovako tragičan.

Oni su se i prije razvoda više puta razilazili, pa se ona vraćala njemu. Prije razvoda je taj brak bio veoma problematičan, prilično su njihovi porodični odnosi bili narušeni. Djevojčica je s njim bila za vikend i on je uradio to što je uradio. Svi smo šokirani zbog tog njegovog čina“, kazali su nam mještani Modriče, moleći nas da im ne navodimo ime.

Štaviše, sagovornik “Nezavisnih”, upućen u cijeli slučaj, tvrdi da se, ni nakon razvoda, on nije mogao pomiriti s činjenicom da je njegov brak okončan.