Protesti proizvođača mlijeka u Gradačcu

Vijesti 01. sep 201514:34 > 14:38
morgueFile

Tridesetak proizvođača mlijeka s područja Tuzlanske županije prosvjedovalo je danas ispred prodajnog objekta hrvatskog Konzuma u Gradačcu, iskazujući svoje negodovanje u povodu zabrane izvoza mlijeka iz Bosne i Hercegovine u Europsku uniju.

Predsjednik grupacije za mlijeko Tuzlanske županije Sead Huskić u izjavi za Fenu kazao je kako ovim prosvjedima,proizvođači mlijeka ujedno daju potporu izaslanstvu BiH koje je već na pregovorima u Bruxellesu gdje bi se trebale razriješti nesuglasice.

Dodao je kako su prosvjedi mljekara ciljano organizirani u Gradačcu jer u tamošnje dvije mljekare trenutno isporučuje mlijeko oko 5 500 kooperanata.

Ovu zabranu odmah treba ukinuti i dozvoliti nam izvoz u Europsku uniju jer smatramo da smo dovoljno konkurentni i tehnološki opremljeni da to možemo da radimo“, kazao je Ibreljić.

Na novinarsko pitanje što će poduzeti ako iz Bruxellesa stigne negativan odgovor, Huskić je kazao da će bh. mljekari blokirati sav uvoz iz Hrvatske.

Strojevi neće imati potrebe da rade jer smo zatvoreni i time nam je onemogućen rad. Mi onda nemamo izvoza jer ostaju nam samo zemlje CEFTE a što je nedovoljno za naše tržište“, zaključio je Huskić.