Požar u Sarajevu: Muškarac zadobio opekotine opasne po život

Vijesti 19. sep 201517:58 > 18:02
Anadolija

U Kliniku urgentne medicine Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu u 15.50 sati dovezen je pacijen inicijala S.A. (1982.). On ima opekotine opasne po život, preciznije radi se o opečenosti tijela 30 posto, kazala je Feni šef Službe za odnose s javnošću UKCS-a Azra Dedajić.

Po njenim riječima, on će biti upućen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i više informacija bit će poznato kasnije.

“U Kliniku urgentne medicine došao je i jedan vatrogasac, čije inicijale trenutno nemam, ali koliko mi je poznato on ima lakše povrede grudnog koša. Nakon ukazane ljekarske pomoći on je pušten kući na kućno liječenje”, kazala je Dedajić.

U ulici Hasana Brkića u Sarajevu danas popodne došlo je do eksplozije u stanu koji se nalazi na posljednjem spratu stambene zgrade, a nakon eksplozije stan je zahvatio požar.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je da je u 15.20 sati Operativni centar ovog MUP-a obaviješten da je u Ulici Hasana Brkića na petom spratu zgrade došlo do eksplozije, a onda i do požara.

“Na mjesto nesreće upućene su policijske patrole, vatrogasne ekipe, ekipe hitne pomoći i `Sarajevogasa`. Evakuisani su stanari, zatvoreni su dovodi gasa i pristupilo se gašenju požara. Prema dosadašnjim informacijama, jedna osoba je povrijeđena”, rekao je Nefić.

Sudski vještaci će utvrditi uzrok požara.