Mađari finansiraju rekonstrukciju stadiona Koševo?

Vijesti 23. sep 201515:29 > 15:30
FKSinfo.com

Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase zainteresovao je strane investitore koji bi u bliskoj budućnosti mogli finansirati rekonstrukciju najvećeg stadiona u BiH.

Kako prenosi Sarajevo Construction, predsjedavajući Opštinskog vijeća Centar doc. dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik opštinskog načelnika Mustafa Resić održali su sastanak sa predsjednicom Bosansko-mađarskog društva Marikom Strack i saradnicima.

Investitori iz Mađarske pokazali su interes za investiciona ulaganja na području općine Centar. Domaćini su prezentovali nekoliko projekata za buduće investitore, a među njima je bila i rekonstrukcija stadiona Koševo sa izgradnjom hotela i pratećih objekata.

Sutra u Sarajevo dolaze stručnjaci koji će, nakon detaljne analize o mogućim investicijama, predložiti investicione projekte na području opštine Centar koji bi bili finansirani iz fondova Evropske unije. Realizacija tih projekata predstavljala bi za Sarajevo značajna ulaganja i podizanje standarda naših sugrađana, jer bi na izgradnji objekata bile angažovane domaće firme, a u izgrađenim kompleksima bi bili uposleni naši sugrađani“, kazao je Mustafa Resić.