Efendić: Centar "Safet Zajko" je premija za rekreativce

Vijesti 28. sep 201511:16 > 11:20
N1

Sarajevo je postalo bogatije za još jedan novi sportsko-rekreativni kompleks, Centar "Safet Zajko".

Ovaj centar se prostire na 11 hektara. Zelenim površinama pripada nešto manje od 54.500 metara kvadratnih, dok je ostali dio prostora upotpunjen raznovrsnim sadržajima.

O tome u Novom danu govorio je načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, najzaslužniji za otvorenje ovog centra.

“Puno je urađeno od početka mandata. Građani su proteklih dana mogli uživati u ovom prostoru. Velika je ovo stvar za naše stanovnike jer je prostor nekadašnje kasarne bio nedostupan ranije. Bilo je puno radova od proljeća da bi se centar stavio u funkciju i uspjeli smo u tome”, kazao je načelnik najmnogoljudnije općine u Sarajevu.

Šta je to najzanimljivije, što ovaj kompleks izdvaja?

“Sportski dio je najzanimljiviji. Fudbalski stadion i atletska staza su segmenti gdje smo najviše novca uložili. To je prava premija za sve rekreativce. Imamo košarkaški teren, teren za odbojku na pijesku ali i centar za borilačke sportove. Planiramo uraditi i nekoliko teniskih terena”, potvrdio je Efendić.

Dio budžeta općine Novi Grad je finansirao izgradnju projekta, a kako nam je i sam načelnik potvrdio, vrijednost je puno veća, zbog same lokacije gdje se nalazi.

“Ljudi nisu znali za postojanje ovog prostora, a otvoriti ovakav park na 11 hektara je bilo iznenađenje”, kazao je.

Uređeno je i korito Miljacke na dužini od 700 metara. Radit će se još na tome, kao i na biciklističkoj stazi. Efendić je potvrdio da će na lokalitetu općine Novi grad biti izgrađeno još stambenih objekata u narednom periodu.