Burdžović: Općina NG mi je zatvorila vrata i pravila budalom

Vijesti 06. okt 201510:15 > 10:20
N1

Emela Burdžović, daidžinica Saliha Pačariza gostovala je u jutarnjem programu N1, gdje je kazala da tragedija koja se desila na igralištu u kojoj je poginuo dvanaestogodišnji dječak nije lična nego kolektivna.

“Ljuti me to, i bijesna sam što živim u državi u kojoj ništa nije u redu, a samo nam se zatvaraju vrata”, kazala je, složivši se sa Sabinom Ćudić i Aidom Feraget koje su također bile tu da se samo prebacivala odgovornost nadležnih iz Općine Novi Grad.

“Apsudrno mi je što mi nisu otvorena vrata u općini. Pitala sam ih da li su sklonili golove, koji su bili vidno oštećeni, kazali su da ne znaju – nakon čega sam im ja rekla da nisu”. Burdžović je kazala da je gol koji se nalazio na spornom igralištu disfunkcionalan i razvaljen, a da su to nadležni u Općini Novi Grad to znali.

“Djeca nedjeljom u 14 sati treba da budu na igralištu, a ne da ih roditelji drže za ruke ispred zgrade.l Salih je dao gol na tom igralištu, i radovao se. Zbog toga je stradao. I ja sam se tako radovala kao mala, kao i mnoga druga djeca”, ispričala je Burdžović potresena tragedijom.

Zamolila je u programu N1 da se igrališta koja nisu u funkcionalna, i razvaljena, da se poprave i da se time ispune dječija prava na igru.

Podsjetila je da u nedjelju, u 14 sati na prostoru tog igrališta organizovati skup za koji se nada da će građani i građanke Sarajeva podžati.

“Pozvala bih i strukture vlasti da ne izbjegavaju odgovornost, ali i da nas ne prave budalama. U normalnim zemljama, ovo iziskuje ostavke”, kazala je.