Efendić: Neka kažu kako sam ja odgovoran za smrt dječaka

Vijesti 06. okt 201517:00 > 17:24
Facebook

Povodom tragičnog događaja na igralištu u Sarajevu, u kojem je život izgubio dvanaestogodišnjak, konaktirali smo načelnika Općine Novi grad, Semira Efendića, da prokomentariše slučaj i izjave zastupnice Naše stranke u KS, Sabine Čudić, koja je istakla da je načelnik indirektno odgovoran za smrt dječaka.

U trenutku kada smo ga pozvali Efendić je kazao da se upravo vratio sa dženaze dječaka i da je svima neizmjerno žao zbog svega, te kazao da on ne može govoriti o nečijoj odgovornosti i da o tome može govoriti samo policija.

U jutarnjem programu N1 televizije, aktivistica Aida Feraget i Sabina Čudić, zastupnica Naše stranke u KS, prozvale su načelnika Semira Efendića kao indirektnog krivca za smrt Saliha Pačariza, na kojeg je pao gol u sarajevskom naselju Dobrinja i usmrtio ga.

Iznenađen sam što Naša stranka i određeni portali pokušavaju zloupotrijebiti poziciju za neke svoje političke obračune. Volio bih da kažu šta oni misle da sam ja kao načelnik trebao učiniti i kako vide moju odgovornost“, izjavio je Semir Efendić za N1.

Semir Efendić je kazao da Lokom nije uspio, jer je to javna površina i nije imao legitimitet da to radi zbog građana koji žive u neposrednoj blizini, koji su rekli da je to njihovo igralište koje im je uvijek bilo slobodno i koje su mogli koristiti neprekidno.

Znaju li da u Zakonu o komunalnim djelatnostima je to stvar koju treba raditi Kanton i smatraju li da je to što je Lokom, kao općinsko preduzeće, pokušao da upravlja tim igralištem, koje se nalazi na javnoj površini, i zaštiti ga nije uspio zbog neprekidne devastacije koja se dešavala“, rekao je Efendić i dodao da se nekome stavlja na odgovornost smrt djeteta samo zbog pokušaja zaštite igrališta.

Lokom je nakon toga prestao pokušavati, ali je povremeno obilazio igralište“, dodao je Efendić.

Načelnik Novog grada je rekao da pitanje samog incidenta i ne zavisi od održavanja igrališta, već od vrste mobilijara koji je postavljen prilikom izgradnje naselja.