"Novim koalicionim partnerima bitne su samo fotelje"

Vijesti 21. okt 201508:14 > 08:27
N1

Gošća jutarnjeg programa N1 televizije u rubrici Press bila je Maja Gasal-Vražalica, zastupnica Demokratske Fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Svako drugo dijete u BiH gladno.

Svi znamo gdje živimo i kakav nam je komšiluk. Moglo bi se reći i da je svako drugo dijete gladno. Političari daju samo predizborna obećanja, a niko se ne brine i problemu da neko dijete legne gladno da spava.”

Demokratska fronta se sama povlači iz vlasti.

DF se povlači sam iz federalne Vlade i ne čekamo da nas neko izbaci. Povlačimo se jer nije ispoštovan dogovor koji smo imali s koalicionim partnerima. Prije nekoliko mjeseci dvije zaraćene stranke sada su postigli dogovor i koalicioni su partneri, jer su njima samo bitne fotelje”, rekla je zastupnica DF u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Jučer je u Sarajevu održan trilateralni poslovni forum BiH – Srbija – Turska.

Ovo je sjajna vijest i velika stvar. Kada strani investitori vide s čime se bore domaća preduzeća, teško će neko ostati i investirati u BiH. Krenimo od toga da registracija firme traje šest mjeseci. Nadam se da će se promijeniti način izvještavanja u medijima i da će se pažnja posvetiti bitnim stvarima, kao što je ova, a ne samo dnevno političkim previranjima“, smatra Gasal-Vražalica.

Izbjeglička kriza na pragu BIH.

Za mali broj izbjeglica mi smo spremni. Nama je došao izvještaj Ministarstva sigurnosti da su oni spremni za određeni broj ljudi, a veliki val bi mogao krenuti prema BiH. Sigurno je da će kod nas opet građani odigrati veliku ulogu, jer smo i sami bili izbjeglice.”